NEMME MÅDER AT UDNYTTE DIN HYBRID OPTIMALT PÅ

Det hybridsystem, der er i de nyeste Honda-biler, er det mest smarte og effektive på markedet. Men er du klar over, at du meget let kan ændre din kørsel og dermed sikre, at du får mest muligt ud af det meget roste system?

Enkle praktiske ting og et par nye køreteknikker, som du hurtigt vænner dig til, kan hjælpe dig med at udnytte det fulde potentiale i en Honda Hybrid. Og i Honda e:HEV Hybrider får føreren et væld af oplysninger om kørestilen, som er nyttig viden, når man ønsker virkeligt at udnytte mulighederne – der kan gå sport i at blive mester inden for brændstoføkonomi. Sådan kommer du i gang.

Honda Jazz Hybrid set bagfra uden for en café

1. Planlæg din rute 

Hvis du lige glemmer førerens påvirkning et øjeblik, skal du være klar over, at ruten og tidspunktet for turen har en betydelig indvirkning på enhver bils brændstoføkonomi. Hvis du planlægger ruten til at følge hovedveje med en vejbelægning af god kvalitet, og du kører før eller efter myldretiden, kan det i høj grad bidrage til at opnå den bedste brændstoføkonomi.

Nærbillede af bagdæk

2. Gør din bil klar 

Du bør regelmæssigt kontrollere dækkenes tilstand på din Honda e:HEV Hybrid. Hvis du altid sikrer dig det korrekte dæktryk, vil bilen køre så effektivt som muligt på vejbanen. Du kan finde oplysninger om dæktrykket i bilens instruktionsbog eller på bilen ved førerdøren eller inde bag lugen til brændstofpåfyldning. Dæktrykket skal kontrolleres, når dækkene er kolde. Og hvis det er praktisk muligt, så prøv ikke at bruge din bil som et opbevaringsdepot. Husk at tage dagligdags ting ud af bilen, når du ikke bruger dem – f.eks. klapvogn, tagbagagebærer eller tagboks.

Honda Jazz set fra siden, parkeret med dame, der åbner døren

3. Tag dig god tid 

Der er ingen, der kan lide at skulle skynde sig med det, de laver – og det er det samme med at køre bil. Hvis du giver dig god tid til din køretur, vil du sandsynligvis ikke stresse og køre hurtigt, og derfor vil du ikke vil bruge så meget brændstof.  

Nærbillede af dame, der kigger ud af en åben bilrude

4. Åbne eller lukkede ruder?

Hvis du kører med åbne vinduer, giver det frisk luft og træk. Men går det også ud over bilens brændstoføkonomi? Ud fra de erfaringer, som en af verdens bedste kørere i økonomikørsel har gjort, så gør det ikke. I 2015 kørte Fergal McGrath en standard Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC rundt i 24 sammenhængende EU-lande og opnåede et gennemsnitsforbrug på 42,6 km/l, hvilket satte en ny Guinness World Record. Han kørte næsten 8.400 miles rundt i EU i temperaturer på op til 40 °C, og fandt frem til, at det at åbne ruderne på klem i stedet for at bruge klimaanlægget var den mest effektive teknik til brændstofbesparelse. Men vi forstår godt, hvis du foretrækker komforten fra klimaanlægget i stedet!

Nærbillede af Eco Drive-displayet

5. Tre skærme, der hjælper dig med at køre en Honda Hybrid effektivt

Var du klar over, at din Honda e:HEV Hybrid har tre smarte funktioner, der kan give dig feedback i realtid om din kørestil?  Den første er tripcomputeren, som kan vise brændstoføkonomi i realtid eller i gennemsnit for hver tur. Du finder tripcomputeren i Driver Information Interface, som styres af to praktiske knapper på rattet. I en Honda e:HEV Hybrid er der også et Eco Drive Display. Det er en enkel grafik, der viser et ikon af bilen inde i en cirkel: Jo tættere du kan fastholde ikonet til midten af cirklen, jo jævnere og mere effektiv er din kørsel. Og når turen er slut, og du slukker for bilen, vises et Drive Cycle Score på instrumentdisplayet i form af en række bladikoner. Når der vises flere ikoner, ved du, at du forbedrer brændstoføkonomien.

Nærbillede af mand, der sidder bag rattet

6. Kør så jævnt som muligt

Hemmeligheden til at opnå den bedste økonomi med en Honda e:HEV Hybrid er den samme som med enhver anden almindelig Honda: Kør jævnt og med afdæmpede fartændringer. Du skal træde på speederen med rolige bevægelser og som tommelfingerregel aldrig træde den mere end halvt ned, så du støt og roligt øger hastigheden. Brug de informationsdisplays, der er beskrevet ovenfor, som en hjælp til at opnå så jævn kørsel som muligt.

Nærbillede af knappen til Econ-kørselstilstanden

7. Econ-kørselstilstanden

I en Honda e:HEV Hybrid kan du vælge mellem tre køretilstande: Electric Drive, Hybrid Drive og Engine Drive. Systemet skifter automatisk mellem disse tilstande. ECON-tilstanden hjælper med at optimere effektiviteten. Denne tilstand gør din Honda e:HEV Hybrid så effektiv som muligt. Den styrer motorens reaktion på speederen, og den justerer klimaanlægget.  

Nærbillede af mand, der sidder bag rattet

8. Indstilling af Deceleration Paddle Selector

Bag rattet og uden for førerens synsfelt sidder Deceleration Paddle Selector. Denne nyttige funktion gør det muligt at styre decelerationen, når føreren slipper speederen. Effekten opnås ved at styre graden af regenerativ bremsning. Hvis du trækker grebet tilbage til den maksimale indstilling, vil du kunne udnytte en kraftig deceleration uden at skulle bruge bremserne. I stedet sender bilen mere opladning til batteriet i hybridsystemet.

Kun på CR-V Hybrid

Honda Jazz og Honda Crosstar, der kører side om side

9. Åbn dine øjne 

Ved at være opmærksom og holde øje med potentielle farer og foregribe andre trafikanters intentioner vil du være sikrere og mere effektiv ved rattet. Kig fremad, aflæs vejen og forudse så vidt muligt trafikken, mens du forsøger at fastholde bilens moment så meget som muligt.