Tilkørt i Gotlandsferien

Det blev en mindeværdig sommeruge på Gotland for Thord Svenningsson og hans partner Jennifer. Ikke mindst fordi turen blev foretaget i parrets helt nye Honda Civic.

19. december 2019

For fire år siden skiftede Thord Svenningsson den sporty, men upraktiske lille tyske "ungkarlebil" ud med sin allerførste Honda, en Civic model 2015.

– "Ungkarlebilen" kørte bare derudad, havde en 160-hestes diesel, men hvis jeg skulle transportere noget eller have venner med, blev det trangt og besværligt. Jeg følte, at tiden var kommet til at tage skridtet til en hatchback. Valget faldt på en Civic, fordi den havde alt, jeg skulle bruge.

Thord var meget tilfreds med den bil, som for det meste kørte til arbejdet på Ringhals Atomkraftværk. Men to år senere modtog han en VIP-invitation til Hondas udstilling af den nye model.

– Jeg var lidt skeptisk og tænkte, hvor godt kan det være. Men da jeg så den tænkte jeg straks "Wow", og efter testen var jeg helt solgt. Der var så meget, der var blevet udviklet på den nye model!

Hondas gode omdømme for motorer og pålidelighed, og at det er en af de største bilproducenter i verden, vejede tungt, da Thord valgte bilmærke og -model.

– Jeg elsker teknik, og jeg er interesseret i motorsport. Jeg følger Honda i Formel 1. Den nye Civic føles som en BMW, ikke bare at køre, men også med hensyn til indretning. Men den koster sikkert 100.000 kr. mindre for en tilsvarende model. Det var ekstra vildt i starten at køre i en helt ny model, og folk vendte sig for at se efter os.

Turen til Gotland fra lejligheden i Väröbacka blev Civic'ens første rigtige ilddåb. Parret arrangerede turen, så de kunne opleve middelalderugen i Visby. Men de fik meget mere med end det og rejste fra nord til syd, så de fik kørt omkring 250 kilometer på øen med den tre måneder gamle bil.

– Ud over Visby var skibsgravene ved Gnisvärd værd at besøge og Hoburgen længst mod syd. Vi så rauker og runesten og kørte på kalkstensveje, så bilen blev helt hvid af støvet. Vi testede lammeburgere i Hemse og spiste safranpandekager med korbær i Tofta. Det var en uforglemmelig rejse!

Thord synes, bilen er økonomisk, rummelig og nem at køre, ikke mindst takket være alle de fine førerhjælpefunktioner.

– Den kører næsten af sig selv takket være adaptiv fartpilot og vejsideadvarsel. Jeg er meget tilfreds med bilen.

Den blå Civic har ekstraudstyr i form af forkromet kølergitter, forkromede håndtag, sidebeskyttelseslister og stænkbeskyttelse. Da Thord var til en ny VIP-aften hos Honda-forhandleren i Laholm, så han, at den nye Prestige-model havde dette udstyr.

– Jeg spurgte, om det var muligt at få til min model, og en af værkstedets mekanikere svarede, at det burde være muligt, ...og det var det! Så nu er den temmelig unik udstyret. Bilen har virkelig overgået vores forventninger!
 

Fakta

Model: Honda Civic Elegance
Årsmodel: 2017
Motor: 1,0 l VTEC TURBO, benzin
Tilstand: Som ny
Andet: Facelift med Prestige-pakkens forkromede kølergitter, forkromede håndtag og sidebeskyttelseslister