Er hybrider pengene værd? Fordele ved hybridbiler

Lær mere om fordelene ved hybridbiler, lige fra brændstoføkonomi til skattefordele.

I 1999 blev vi den første bilproducent, der kunne tilbyde hybridbiler i Europa. Vi brænder for at dele fordelene ved hybridkørsel, uanset om det er at spare penge på brændstof og skat eller mindske miljøpåvirkningen.

 

Ved at kombinere det praktiske ved en forbrændingsmotor med de emissionsreducerende fordele ved elektrisk kraft, opnår man mange fordele ved at køre en hybridbil frem for en benzin- eller dieselbil. 

Fordele ved hybridbiler

For at hjælpe dig med at finde ud af, om en hybrid er det rigtige valg for dig, har vi samlet alle de kernepunkter, som bilister bør overveje.

Brændstoføkonomi

Da hybrider bruger to strømkilder, kræver de mindre brændstof for at køre end en traditionel bil. Til kortere, langsommere ture vil en hybrid overvejende bruge elektrisk strøm.

Det betyder, at en fuld tank vil række længere, hvilket sparer penge. For eksempel kan Honda HR-V køre op til 740 kilometer på en fuld tank.

Lavere emissioner

Hybrid- og elbiler blev introduceret for at bekæmpe den negative miljøpåvirkning fra diesel- eller benzindrevne køretøjer. Kuldioxid og andre drivhusgasser, herunder metan og nitrogenoxid, udledes fra traditionelle bilers udstødning. Da en hybrid bliver delvist drevet af elektricitet, vil den udlede mindre end en bil, der kun kører på benzin.

Testresultaterne varierer, men den gennemsnitlige benzin- eller dieselbil udleder mellem 39 og 41 tons CO2. Hybrider udleder typisk cirka 33 tons.

Ydeevne uden tilslutning til strøm

Medmindre du vælger en plug-in hybrid, behøver du ikke bekymre dig om at finde en ladestation, før din bil løber tør for strøm. En selvopladende hybrid kan give dig fordelene ved en elektrisk drevet bil, mens du slipper for nogensinde at bekymre dig om at løbe tør.

Hybrider anvender en proces kaldet regenerativ bremsning til at oplade batteriet ved at bruge den energi, der skabes under opbremsning. I stedet for at blive spildt i form af varme, genbruges denne energi til delvist at genoplade batteriet.

Ifølge test fra Which? leverer hybridbiler overlegen brændstoføkonomi i forhold til benzin- og dieselbiler. Ved at kombinere statistikker fra tests i byen og på motorveje opnåede hybrider et gennemsnitligt antal kilometer pr liter på 22,6, dieselbiler kom på andenpladsen med 20,7 og benzin på sidstepladsen med 17,8.

Skattefordele

Når du ejer en hybridbil, betyder det, at du betaler mindre vejafgift, end du ville betale med en benzindrevet bil. De er klassificeret som 'alternativt brændstof'-biler, og afgiftssatserne er 87,7 kroner mindre om året end for en benzinbil med samme CO2-output.

For firmabiler er der endnu flere besparelser, da en hybrids nedsatte CO2-output betyder lavere skatteberegning af firmabiler.

Dobbelte fordele

Hybridbiler tilbyder en fantastisk kombination af benzin- og elektriske dyder. Elektrisk strøm giver støjsvag, nul-emissionskørsel ved byhastigheder.

Ved højere hastigheder får man kraften fra en traditionel benzinmotor, og som med enhver konventionel bil kan du hurtigt tanke op og fortsætte ud på en lang rejse.

Mindre værditab

Takket være deres pålidelighed, lavere driftsomkostninger og det faktum, at der er færre modeller på markedet, bevarer hybridbiler deres værdi bedre end benzinbiler.

Da hybrider bruger elektrisk kraft ved langsommere hastigheder, er der mindre slitage på motoren. Bremserne holder også længere – de behøver ikke at arbejde så hårdt, fordi det regenerative bremsesystem hjælper med at tage bilens fart af.

What Car? analyserede mere end 7.000 forskellige mærker og modeller og opdagede, at elektrificerede køretøjer i gennemsnit bevarer 47 % af deres værdi efter tre år og 48.000 kilometer.

Skal jeg købe en hybridbil?

Hvis du ikke er klar til at forpligte dig til et fuldt ud elektrisk køretøj, kan en hybrid være en fantastisk mulighed, der giver dig de fleste fordele uden at ændre den måde, du kører på.

For eksempel leverer Honda i-MMD-hybrid-drivlinjen, der bruges i deres hybridbiler, effektiv ydeevne, der skifter mellem el- og benzinkraft, afhængigt af din hastighed, og giver en responsiv køreoplevelse, samtidig med bedre brændstoføkonomi og mindre emissioner.