SÅDAN MAKSIMERES RÆKKEVIDDEN FOR DIN HONDA E

Rækkevidden for alle køretøjer kan påvirkes af det miljø der køres i, og af hvordan bilen anvendes, især har den omgivende temperatur en stor betydning for rækkevidden. For elektriske køretøjer kan lave omgivende temperaturer påvirke rækkevidden markant. Et batteri trives bedst ved "rimelige" temperaturer og har det dårligst under ekstreme sommer- og vintertemperaturer. Kemien i batterierne er nemlig optimeret til at fungere godt ved omkring 20-25 grader. De elektrokemiske processer er langsommere, når det er koldt.

Disse oplysninger omfatter praktiske detaljer, som du kan bruge til at maksimere køretøjets rækkevidde, især når det er koldt udenfor.

At køre i elbil er ligesom at have en smartphone, den skal oplades jævnligt for at fungere.

Honda e er primært beregnet til by pendling – en opgave, som bilen løser med bravour.

Med Honda e får du en bil med en helt utrolig venderadius på 4,3 meter, der gør, at du uden problemer kan komme rundt om snævre sving og hjørner. En anden god detalje, der forenkler kørsel i bymiljøer, er én pedalfunktionen. Med én pedalfunktionen kan du accelerere og bremse din Honda e ved kun at bruge speederen. Træd speederpedalen ned, og lad bilen accelerere som normalt. Slip den for at aktivere regenerativ bremsning og bremse bilen. Bremsepedalen bruges kun til nødstop.

Med sine kompakte mål, hurtigopladningsfunktion og avanceret parkeringshjælp er bilen optimeret perfekt til bykørsel.

 

FORVARMNING AF KABINEN

Det er vigtigt at benytte sig af alle de smarte og indbyggede funktioner, der effektiviserer strømforbruget, f.eks. at forvarme bilen 20-30 minutter før du kører hjemmefra. Når du forvarmer kabinen med bilen koblet til opladeren, får du varme til en større del af turen. Derved bliver behovet for at bruge energi til sædevarme, ratvarme og rudevarme således ikke så stort under rejsen, selvom disse funktioner ikke er storforbrugere i det samlede strømregnskab.

Der er to parametre, der skal indstilles, før forvarmningsfunktionen kan anvendes: tidsplan og temperatur. Begge kan indstilles med appen My Honda+ eller direkte på bilens instrumentpanel. En smart detalje er, at indstillinger foretaget i det ene system automatisk bliver kopieret til det andet.

Højspændingsbatteriets kapacitet kan falde ved kolde omgivende temperaturer, hvilket kan påvirke køretøjets rækkevidde. Hvis forvarmningen er aktiv, når en oplader er tilsluttet, og temperaturindstillingen er angivet til "varmere", kan højspændingsbatteriet også opvarmes, hvilket øger dets kapacitet. Netop koldstart i kulde får batteriets virkningsgrad til at falde.

Selve forvarmningen kan indstilles til højst 30 minutter. Det er ikke muligt at planlægge flere opvarmninger i træk. Der kræves et mellemrum på mindst 40 minutter mellem afslutningen af en forvarmning og starten på den næste.

I afsnittet om fjernklimaregulering i instruktionsbogen forklares det nærmere, hvordan forud indstilling af klimafunktioner skal bruges, herunder at der er en sikkerhedsadvarsel og yderligere detaljer vedrørende krav til drift.

Forvarmning af kabinen øger førerkomforten og reducerer energibehovet, når køretøjet bruges, hvilket øger køretøjets brugbare rækkevidde.

ØKONOMISK KØRSEL

Rækkeviddemåleren i instrumentpanelet viser den beregnede rækkevidde baseret på bilens historiske forbrug. Det medfører, at denne måler er dynamisk og kan vise længere rækkevidde under en kørsel, end da du begyndte at køre.

Det, du kan gøre for at få tripcomputeren til at vise længere rækkevidde, er at køre bilen forsigtigt og økonomisk over længere tid. En lille reduktion af kørehastigheden kan have en betydelig indvirkning på rækkevidden. Når der bruges køreassistentfunktioner såsom aktiv fartpilot til at holde hastigheden konstant, er det med til at give en længere rækkevidde for din Honda e.

Det anbefales at holde et forbrug på omkring 18 kWh pr. 100 kilometer. Det svarer til en rækkevidde på ca. 200 kilometer. Batteriets størrelse er på 35,5 kWh. Det er et af de mest kompakte i sin klasse og er udviklet, så der er god balance mellem lav vægt, hurtig opladning og optimal funktion ved daglig pendling samt en kørestrækning på ca. 200 km. Rækkevidden kan overvåges og nulstilles i tripcomputeren under trip "A" og "B" i instrumentpanelet, og det er den bedste måde til at vide, hvor langt bilen kan køre.