Råstærke Type R er her

Du har vel ikke misset at du nu kan bestille den nye Type R? Den findes i to versioner, Type R og Type R GT med priser fra 538.000 kr.

3. november 2017

Honda Type R er ombygget helt fra grunden for at blive den mest spændende sportkombi du kan køre, både på almindelig vej og på racerbanen. Det her er den mest kraftfulde, hurtigst accelererende forhjulstrukne bil Honda nogensinde har bygget. Den satte banerekord for forhjulstrukne biler på tyske Nürburgrings Nordschleife i april i år med en omgangstid på 7 min og 43,8 sekunder.

Bilen har et speciallavet chassis, fjedring og styring for at maximere kraftoverførslen og stabiliteten ved høj fart. Type R har den bedste acceleration og tophastighed i sin klasse: 0-100 km/t. på 5,7 sek. og 272 km/t. Motoren er en toliters VTEC turbo med 320hk ved 6.500 omdrejninger/min. og et større drejningsmoment på 400 Nm. Motoren er koblet til en sekstrins manuel gearkasse. 

Type R har et aggresivt og selvsikkert udseende. Det synes at den er hurtig, sportslig og giver masser af opmærksomhed. Den er 165mm længere, 36 mm lavere og 2 mm bredere end den tidligere model, og har en mere glat undervogn, luftspoiler for, og let bagvinge samt hvirvelgeneratorer i den bagerste del af tagets linje.  Nye 20” pianosorte aluminiumsfælge, som udelukkende er produceret til Type R, fuldender det sportslige look.

Den nye Type R har nye køreindstillinger, som gør at bilen tilpasses efter vejvalg. Der findes en Comfort-indstilling, en sport og en +R-indstilling, som styrer bilens støddæmpere, styrekraft, følelsen i gearskifteudvekslingerne og speederresponsen.  

Bilen har et specialtilpasset udstødningsrør med tre udgange; to primære udstødningsrør fra motoren med et centralt rør som styrer lyden fra motoren.

Honda Civic Type R koster fra 538.000 kr. og Honda Civic Type R GT koster fra 559.000 kr.