Type R 2.0 VTEC TURBO på sporet, set forfra

REN YDEEVNE

Type R har en spændende 2.0 VTEC TURBO-motor, en ny datalogningsfunktion, tre selektive kørselstilstande og lettere bremser. Alle disse komponenter arbejder sammen med det opgraderede, avancerede affjedringssystem og leverer en fascinerende ydeevne – hele vejen til målstregen.

Rul

Honda Civic Type R GT på sporet, set skråt forfra

Ny datalogger til måling af ydeevne

For første gang nogensinde – i nogen som helst Honda – introducerer vi en ny datalogger til måling af ydeevnen, og den er eksklusiv for Type R. Den hedder LogR og har tre hovedfunktioner. Den kombinerer Type R's indbyggede computer og sensorer med en smartphone-app som en hjælp for kørerne til at overvåge og registrere en række ydelsesparametre, med det formål at forbedre kørefærdighederne på og uden for banen.

Honda Civic Type R GT på sporet, set skråt forfra

Se den køre

Via tilslutning til din smartphone og appen viser Type R's midterskærm en ydelsesmåler, som giver dig mulighed for at se køretøjet, mens du kører. Den viser desuden vigtige motoroplysninger sammen med gearpositioner. Du kan også vælge mellem en "G-Meter"-visning, der angiver acceleration, bremsning og sving, eller en "3D"-visning med et luftfoto af disse bevægelser under udførelsen.

Honda Civic Type R GT på sporet, set skråt forfra

When seconds count

Log Mode er ganske enkelt designet til at hjælpe dig med at opnå de bedst mulige omgangstider på banen og til at forbedre dine færdigheder. Ved hjælp af GPS inspirerer appen til problemfri kørsel ved at vise et farvekodet spor af hver omgang. Det er en fantastisk måde at se dine præstationer og fremme glidende brug af kobling, gearskift, styring, bremser og speeder. Kørerne kan gemme omgangstider til senere sammenligning.

Honda Civic Type R GT på sporet, set skråt forfra

Din daglige kørsel

Auto Score hjælper med at forbedre dine rutinemæssige. daglige kørefærdigheder ved at holde styr på acceleration, deceleration, drejning og kørsel lige ud. Funktionen Auto Score stimulerer til en sikrere og mere jævn kørsel. Den er ikke beregnet til at jagte omgangstider forbundet med LogR-tilstanden. Den gemmer også historikoptegnelser for at vise udviklingen af kørselsfærdighederne.

Nærbillede af fodpedaler

Mærk energien

Type R reagerer øjeblikkeligt takket være den kraftige, hårdtladede 2,0-liters VTEC Turbo-motor. Den har en topeffekt på 320 hk ved 6.500 omdr./min., og topdrejningsmomentet er 400 Nm fra 2.500 omdr./min. til 4.500 omdr./min. Når du hører den rå udstødningslyd kombineret med Active Sound Control (ASC), der øger motorlyden gennem lydanlæggets højttalere, får du også en stor adrenalinindsprøjtning.

Nærbillede af fodpedaler

Et sandt vilddyr

Civic Type R's manuelle gearkasse med hurtigere gearskift via seks gear giver dig den mest medrivende acceleration nogensinde. Så er der Rev Match-kontrolsystemet, der giver et tættere forhold til køreren. Det sætter gradvist ind i alle kørselstilstande, så du kan opnå problemfrie gearskift uden gearskifteryk – præcis som en professionel. Denne bil griber fat i dine følelser og giver ikke slip.

Nærbillede af fodpedaler

Stopping power

For at sprede varmen og reducere bremsefadingen har Civic Type R et opgraderet, lettere bremsesystem. Med todelte, flydende forbremseskiver og helt nye bremseklodser vil du opleve en bedre ydeevne på banen og en mere direkte føling med bremsepedalen.

Nærbillede af fodpedaler

Hold fast i dine resultater

Styringssoftwaren i det justerbare dæmpersystem (ADS) beregner nu vejforholdene hurtigere, hvilket giver forbedrede støddæmperreaktioner og langt bedre styreegenskaber. De forreste og bageste bøsninger er blevet opgraderet, samtidig med at bagaffjedringen har fået stivere arme, hvilket giver bedre sporingsegenskaber ved sving. Resultatet er en fornemmelse af strammere styring og en bedre kontrol. Denne bil følger vejen og protesterer ikke, når du beder den yde mere.

KØR SIKKERT

Type R-sortimentet har avancerede sikkerhedsfunktioner, der er designet til at gøre kørslen mere sikker for dig og dine passagerer.

Honda Civic Type R udvendig, set skråt bagfra.

Collision Mitigation Braking System

Hvis der er risiko for en kollision med et køretøj eller en fodgænger, advarer denne funktion dig om faren og nedsætter bilens hastighed og er dermed med til at minimere effekten af et sammenstød.

System til advarsel om frontkollision

Systemet til advarsel om frontkollision vil advare dig om risikoen for en lavhastighedskollision. Dette nyttige sikkerhedssystem vil informere dig med hørbare og visuelle alarmer på instrumentbrættet, mens din HR-V tager farten af og stopper, uden at du behøver at træde på bremsen.

Vognbaneassistent

Vognbaneassistenten giver en mindre stressende køreoplevelse, især på motorveje, ved at holde bilen midt i vognbanen. Dette omgås, når afviserblinket bruges.

 

Udvidet vognbaneassistent med vognbaneassistent (LDW)

Systemet til registrering af trafikskilte identificerer trafikskilte og viser dig oplysningerne visuelt på et display. Der kan vises to skilte samtidig.

Aktiv fartpilot

Den aktive fartpilot holder sikker afstand til køretøjet foran dig. Hvis et køretøj i en tilstødende vognbane har til hensigt at skære ind foran dig, forudsiger din Honda dette, justerer hastigheden automatisk og genoptager først den indstillede hastighed, når faren er ovre.